Matematikutvecklarnas länkar

Här samlas direktlänkar eller enkelt sökbara sidor som matematikutvecklarna använder i sina egna kommuner. Sidorna öppnas i eget fönster. Ibland finns istället hänvisningar av annat slag.Skara
(121012)
Matematikutveckling i Skara och annat smått och gott ...
Matematikutveckling i Skara >>Borgholm
(090408)
Syftet med matematiknätverkets webbsida är att utveckla och få en röd tråd i matematiken samt en samsyn mellan de olika enheterna i Borgholms kommun. 
Oss kan ni räkna med! >>Borås
(090225)
Matematikutvecklingsgruppens webbsidor finns här >>Eskilstuna
(080528)
Med lust för matematik
Länk >>Göteborg
(080609)
Länk >>Haparanda
(080609)
På följande webbsida informeras matematikutvecklarna i Haparanda Stad ...
Länk >>Hylte
(090601)
Matematikutveckling Hylte kommun
Länk >>Höör
(090316)
Matteutvecklingen i Höör har fått en egen blogg!
Läs bloggen >>Kil
(080527)
Det finns ingen länk att skicka. Hos oss i Kils kommun har vi löst det så att jag som är matematikutvecklare skriver ner ett informationsbrev eller om det är annan speciell info jag vill delge alla som jag skickar till en dataansvarig i kommun. Han publicerar det så alla skolor har det på sin sida. Vi har det inte utlagt på Kils hemsida utan varje skola har det på sin informationssida. Alla infobrev samlas sen i en egen mapp efter ett tag där alla kommer åt att nå dem.
Hälsningar Anne-Len GrahlUmeå
Pri Ma Umeå — en satsning som får matematiken att lyfta! PriMa Umeå står för satsningen Prioritet Matematik i Umeå som kommer att pågå inom För- och grundskoleförvaltningen samt Holmsund/Obbola och Hörnefors kommundelar under perioden 2008–2012.
Läs mer >>Vetlanda
(080522)
Vetlanda har en sida på sitt intranät om matematikutvecklare, men eftersom det är lösenordsskyddad information finns texten här istället för en länk:

Matematikutvecklare
Mona Nilsson är Vetlandas lokala matematikutvecklare. Mona arbetar som specialpedagog på Withalaskolan och har ett uppdrag som matematikutvecklare i kommunen på 20 %.
    Myndigheten för skolutveckling (MSU) fick 2006 i uppdrag av regeringen att genomföra utvecklingsinsatser för att öka kvaliteten i matematikundervisningen i syfte att nå en högre måluppfyllelse. En insats är de lokala matematikutvecklarna. Då Vetlanda kommun de senaste åren medvetet satsat på matematik, upplevs arbetet med en lokal matematikutvecklare ligga helt i linje med de övergripande tankarna i kommunen.
– Matematik är viktig i alla åldrar, säger Mona. I förskolan pratar man mer och mer matematik, fast man kallar det knappt matematik. Man jämför till exempel storlekar på föremål.
    På nästan varje förskola och skola har en matematikansvarig utsetts. På så sätt uppstår ett lokalt närverk där Mona ger information och ordnar träffar. Grundskolans matematikansvariga deltar i en studiecirkel. Myndigheten för skolutvecklings stödmaterial, ”Matematik - en samtalsguide om kunskap, arbetssätt och bedömning”, utgör grunden i studiecirkeln.
    Under våren 2008 planeras studiecirkel kring Matematikverkstad samt en satsning mot förskolan.
e-post: mona.nilsson@utb.vetlanda.seVästerås
(080521)
www.vasteras.se
Under A-Ö klickar man på M (som i Matematik). Där finns lite om vårt matematikprojekt och längst ner en länk till det interna pluggnet skolnätet vi har för alla pedagoger. Den sidan heter Matematiknätet och där kan vi lägga in alla träffar, nyheter, info om lite av varje och även gå in med tips på övningar till varandra. Från och med i höst kommer vi mer aktivt arbeta med den sidan så alla som vill kan gå in och läsa och deltaga.
Direktlänk >>
/Helena Lilja